Appelsin 5-fold

Normalpris 79,00 kr
Shipping and discounts calculated at checkout.

Appelsin 5-fold forener frisk skal, saftig sødme og diskret bitterhed i en fyldig citrusprofil. Koncentreringen ændrer balancen og giver frugten mere fylde uden at fjerne friskheden.
Særligt til diffusion eller andet wellnessritual giver denne variant en betydeligt kraftigere og langt mere vedholdende aroma.

Materialet er særligt interessant, når appelsinen skal have en tydelig, selvstændig rolle i kompositionen. Her kan man arbejde videre med både skal og sødme, frem for alene at bruge frugten til at åbne duften.

Størrelse: 10 mL
Læs mere

Fra appelsinens skal fremstilles en række forskellige aromatiske råvarer. Foruden almindelig skalolie får man foldede kvaliteter, terpenfraktioner og særligt udvalgte aromastoffer. Hertil hører eksempelvis limonen, valencen og koncentrerede carbonylfraktioner. Det er forskellige produkter af videreforarbejdningen; en foldet olie må ikke forveksles med et isoleret enkeltstof.

Produktionen hænger tæt sammen med fremstillingen af juice. Olien findes i hulrum i den farvede yderste skal, hvorfra den frigøres mekanisk, mens saften udvindes fra frugtens indre. Derefter kan olien og saften behandles hver for sig. Der er også forskel på skalolie og den aroma, som opsamles ved inddampning af juice. Begge kommer fra appelsiner, men de opsamles forskellige steder i processen.

Ved foldning fjernes terpener, hvormed en del af skallens aromatiske profil koncentreres. En 5-fold-kvalitet kan eksempelvis fremstilles ved vakuumdestillation, som koncentrerer aldehyder og andre iltholdige forbindelser.

Selv stoffer, der kun findes i små mængder, kan være interessante. I juice fra Valencia-appelsiner kan en stor del af linaloolen stamme fra skallen og være kommet med under presningen. Skallen bidrager altså med mere end den dominerende limonenfraktion. En foldet olie er stadig en kompleks blanding, men forholdet mellem bestanddelene er ændret i forhold til den olie, der oprindeligt lå i skallens hulrum.

Tekniske specifikationer

Type: Æterisk olie
Duftprofil: Citrus
Note: Topnote
Oprindelsesland: Italien
Botanisk navn: Citrus sinensis
Familie: Rutaceae
Vækstdel: Frugtskal
Udvindingsmetode: Koldpresning
INCI: Citrus Sinensis Peel Oil
CAS: 8008-57-9

Sikkerhed

Signalord: Fare

Faresætninger

Brandfarlig væske og damp.

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene.

Forårsager hudirritation.

Kan forårsage allergisk hudreaktion.

Giftig for vandlevende organismer, med langvarige virkninger.

Sikkerhedssætninger

Holdes væk fra varme, varme overflader, gnister, åben ild og andre antændelseskilder. Rygning forbudt.

Undgå udledning til miljøet.

Bær beskyttelseshandsker og øjenbeskyttelse.

I TILFÆLDE AF INDTAGELSE: Ring omgående til Giftlinjen (tlf. 82121212) eller en læge. Fremkald IKKE opkastning.

CLP hazard pictograms

SDS download er desværre forsinket og rulles først gradvist ud ultimo oktober 2026. Vi beklager ulejligheden. SDS for købte produkter er tilgængelig på anmodning.